Ρολά καπνιστού σολομού με τυρί κρέμα

Πλένουμε τα κρεμμυδάκια και αφού τα ψιλοκόψουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες, τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10’ ώστε να φύγει η αψάδα τους.

Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί σε μια πιατέλα, τα μεταφέρουμε εκεί και τα στεγνώνουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το κρέμα τυρί και το χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο.

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το τζίντζερ στο μείγμα και τα ανακατεύουμε δουλεύοντας συνέχεια το τυρί με το πιρούνι.

Προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το άνηθο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί ομοιόμορφα.

Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Αφού το μείγμα σφίξει, παίρνουμε τις φέτες σολομού, τις απλώνουμε και τις αλείφουμε, ισομερώς, με το μείγμα τυριού.

Τυλίγουμε σιφχτά την κάθε φέτα σολομού σε ρολά και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα την οποία θα βάλετε στο πάνω μέρος του ψυγείου ώστε να παγώσουν καλά για τουλάχιστον για 1½ ώρα.

Κόψτε τα ρολά σε ροδέλες στο μέγεθος που θέλετε και σερβίρετε τα πασπαλισμένα με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας. Αλμυρά μπισκότα και σνακ ή κομμάτια φρυγανισμένου ψωμιού είναι ιδανικά για ένα πιο ολοκληρωμένο σερβίρισμα.

Χρόνος: 20’ + Αναμονή ψύξης


Υλικά:


4+ μεγάλες φέτες καπνιστού σολομού (ανάλογα με το πόσες μερίδες θέλετε να βγουν)
200 γρ. τυρί κρέμα ΤΥΡΑΣ (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 μικρά φρέσκα κρεμμύδια
1 φ.κ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. χυμό από λεμόνι
1 κοφτό κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

Δείτε ακόμη