Βελουτέ πατάτα με λάδι τρούφας

Ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα τη μισή ποσότητα βουτύρου και σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο.

Όταν γίνουν αρκετά μαλακά, τα σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το ζωμό που θα τα καλύπτει και τα βάζουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία.

Μόλις μαλακώσει η πατάτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και πολποποιούμε τα λαχανικά επί τόπου στην κατσαρόλα ή το μπλεντερ με ένα ραβδομπλέντερ.

Αφου ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με θυμάρι και λάδι τρούφας.

Χρόνος: 40’


Υλικά: (8 μερίδες)


1 κιλό πατάτες καθαρισμένες (σε κύβους)
1 πράσο (σε ροδέλες)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
½ μάτσο θυμάρι φρέσκο
300 ml κρέμα γάλακτος
200γρ. αγελαδινό βούτυρο ΤΥΡΑΣ
300ml κρέμα γάλακτος ΤΥΡΑΣ
150ml λευκό κρασί
20γρ. λάδι τρούφας
800γρ. ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
Αλάτι
Πιπέρι

Δείτε ακόμη