Σπαγγέτι Cacio e Pepe

recipe image

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό, μέχρι τη μέση, σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει.

Βάζουμε τα σπαγγέτι, χωρίς να προσθέσουμε αλάτι, και τα βράζουμε 2’ λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.

Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό.

Βάζουμε το μισό βούτυρο σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά.

Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει.

Σβήνουμε με 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μισό πεκορίνο και αν χρειαστεί, 1-2 κουταλιές ακόμη από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό πεκορίνο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με έξτρα τριμμένο πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χρόνος: 10’

Υλικά (4 μερίδες):
- 500γρ. Σπαγγέτι no.6
- 80γρ. Βούτυρο
- 100γρ. Πεκορίνο ΤΥΡΑΣ, τριμμένο

Για το σερβίρισμα:
- 50γρ. Πεκορίνο ΤΥΡΑΣ, τριμμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε ακόμη