Πένες με μανιτάρια a la crème

recipe image

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καβουρδιστεί.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1’-2’, έως ότου απελευθερώσει το άρωμά του.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί η υγρασία, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ΤΥΡΑΣ και σιγοβράζουμε για 1’-2’.

Αλατίζουμε και προσθέτουμε τις βρασμένες πένες. Μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά και δέσει η σάλτσα.

Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Χρόνος: 30’

Υλικά (4-5 μερίδες):
- 500γρ. Πένες (βρασμένες al dente)
- 10γρ. Ελαιόλαδο
- 120γρ. Μπέικον (σε κύβους)
- 320γρ. Μανιτάρια (σε φέτες)
- 20γρ. Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 150γρ. Κρασί λευκό
- 500γρ. Κρέμα γάλακτος ΤΥΡΑΣ 20%
- 150γρ. Παρμεζάνα (τριμμένη)
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Δείτε ακόμη