Μανιταρόσουπα με καπνιστό ημίσκληρο τυρί ΤΥΡΑΣ

recipe image

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο και το βούτυρο μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5’-7’ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας για 2’.

Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό και το γάλα και σιγοβράζουμε για 20’-30’, μέχρι να έχουμε μια μέτρια πηχτή σούπα.

Ρίχνουμε τους κύβους τυριού και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει. Προσοχή, δεν πρέπει να λιώσει τελείως.

Δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι ή ξύδι.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και την πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι. Τη συνοδεύουμε με παξιμάδια, κρουτόν ή φρυγανισμένο ψωμί.

Χρόνος: 50’

Υλικά (10 μερίδες):
- 800γρ. Μανιτάρια φρέσκα (σε φέτες)
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. Βούτυρο
- 10 Κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
- 6 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 Κούπες ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 6 Κούπες γάλα
- 260γρ. Καπνιστό ημίσκληρο τυρί ΤΥΡΑΣ (σε κύβους)
- 1 κ.γ. Θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Δείτε ακόμη