Σπανάκι sauté με τυρί κρέμα ΤΥΡΑΣ

recipe image

Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στεγνώσει.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο για 1’, για να απελευθερώσει το άρωμά του. Στη συνέχεια το αφαιρούμε.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο και τον άνηθο και τα σοτάρουμε για 4’-5’.

Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι για 4’-5’, μέχρι να πέσει ο όγκος του και να εξατμιστούν τα υγρά του.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα ΤΥΡΑΣ και το βαλσαμικό ξύδι και ανακατεύουμε για 1’-2’.

Το σερβίρουμε είτε ως ορεκτικό, με ψημένη πίτα ή φρυγανισμένο ψωμί, είτε ως συνοδευτικό για πιάτα πουλερικών και κρεατικών.

Χρόνος: 25’

Υλικά (10 μερίδες):
- 1½ kg. Σπανάκι
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 2 σκ. Σκόρδο
- 3-5 Φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 1-2 Πράσα (ψιλοκομμένα)
- 4-5 κ.σ. Άνηθο (ψιλοκομμένο)
- ½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο
- 5-6 κ.σ. Τυρί κρέμα ΤΥΡΑΣ 28%
- 2-3 κ.σ. Βαλσαμικό ξύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Δείτε ακόμη