Αλμυρή Συνταγή
Τρίβουμε τα αγγούρια, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Πολτοποιούμε το σκόρδο.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα τριμμένα αγγούρια, το έδεσμα Perla, το πολτοποιημένο σκόρδο, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι ή ξύδι.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε πάλι.
Παγώνουμε το τζατζίκι στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.
Για το σερβίρισμα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγα μυρωδικά (άνηθο ή δυόσμο).
Χρόνος: 10’
Υλικά (10 μερίδες):
- Μία συσκευασία έδεσμα Perla ΤΥΡΑΣ (900γρ.)
- 4-6 σκ. Σκόρδο (πολτοποιημένο)
- 4 κ.σ. Ξύδι κρασιού
- 10-12 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 2 Αγγούρια (μεγάλα, χωρίς σπόρους, τριμμένα με τη φλούδα τους)
- 2 κ.σ. Άνηθο (ψιλοκομμένο)
- 1-2 κ.σ. Δυόσμο (ψιλοκομμένο)