Υγρό κέικ σοκολάτας

recipe image

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170℃.

Βουτυρώνουμε & αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ, διαμέτρου 20-22 εκ.

Κόβουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Σε μία κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Περιχύνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια, αφήνουμε λίγο να σταθεί.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα 2 αυγά, τους 2 κρόκους και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε στο μείγμα με μία σπάτουλα.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 25’.

Σερβίρουμε το κέικ ζεστό με μία μπάλα παγωτό ή σε θερμοκρασία δωματίου, αφού το πασπαλίσουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Χρόνος: 35’

Υλικά (φόρμα κέικ 20-22 εκ.):
- 260γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
- 300γρ. Κρέμα γάλακτος 36% ΤΥΡΑΣ
- 2 Αυγά
- 2 Κρόκους αυγών
- 100γρ. Άχνη ζάχαρη
- ½ Πακέτο μπισκότα σοκολάτας της αρεσκείας μας, θρυμματισμένα

Δείτε ακόμη