Cheesecake

Η βάση του τσιζκέικ: Τοποθετούμε τα μπισκότα digestive σε ένα μίξερ και τα αλέθουμε μέχρι να πάρουν την μορφή σκόνης. Προσθέτουμε το βούτυρο και αναμειγνύουμε τα 2 υλικά μέχρι να βραχούν καλά τα μπισκότα και να αποκτήσουν υφή και όψη βρεγμένης άμμου. Σε μια φόρμα δαχτυλίδι 20 ή 22 εκ. απλώνουμε το μείγμα με το μπισκότο και το πατάμε καλά με ένα ποτήρι ώστε να δημιουργήσουμε μια συμπαγή βάση χωρίς κενά. Τοποθετούμε τη βάση μας στο ψυγείο για να παγώσει όσο φτιάχνουμε τη κρέμα ή την ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10΄ και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα.

Η κρέμα του τσιζκέικ: Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και με μίξερ χειρός ή απλό σύρμα ανάδευσης χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι η κρέμα μας να αποκτήσει μια αφράτη και βελούδινη υφή. Προσθέτουμε την κρυσταλλική, την άχνη, τον χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το ξύσμα και τα χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε ξανά τη φόρμα με το γλυκό στο ψυγείο για να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Σύνθεση: Βγάζουμε την παγωμένη βάση του τσιζκέικ από το ψυγείο. Ρίχνουμε ομοιόμορφα την κρέμα τυριού πάνω στη βάση μπισκότου και με απαλές κινήσεις ισιώνουμε την επιφάνεια. Βάζουμε ξανά τη φόρμα με το γλυκό στο ψυγείο για να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Σάλτσα βύσσινο/κεράσι του τσιζκέικ: Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω σε μικρή κατσαρόλα. Ανοίγουμε τη συσκευασία κομπόστα βύσσινο ή κεράσι και στραγγίζουμε καλά τα βύσσινα/κεράσια. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ στον χυμό βύσσινο και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί το κορν φλάουρ πριν το τοποθετήσουμε σε χαμηλή φωτιά. Τοποθετούμε την κατσαρόλα με το χυμό σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχόμενα με σύρμα μέχρι να πήξει και να δέσει για 2’-3’ ώστε να γίνει η σάλτσα πυκνή. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα/κεράσια και τα αναμειγνύουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει για 10’.

Τέλος: Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο μισοπαγωμένο τσιζκέικ. Τοποθετούμε ξανά το τσιζκέικ στο ψυγείο για να κρυώσει καλά για μερικές ώρες ή/και για μια ολόκληρη νύχτα για να σταθεροποιηθεί σωστά.

Χρόνος: 15’


Υλικά: (8 μερίδες)


Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive (αλεσμένα)
125 γρ. βούτυρο λιωμένο


Για την κρέμα:
500 γρ. τυρί κρέμα ΤΥΡΑΣ(σε θερμοκρασία δωματίου)
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και άνω
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 λεμόνι (το ξύσμα)
1 κ.γ. βανίλια σε υγρή μορφή ή κάψουλα
60 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική


Για το γαρνίρισμα:
1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο ή κεράσι
1½ κ.σ. κοφτή κορν φλάουρ

Δείτε ακόμη