Σουφλέ Σοκολάτας

recipe image

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC για 8-9 λεπτά

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, κόβουμε το βούτυρο και κοσκινίζουμε το αλεύρι

Τοποθετούμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο μπολ και τα λιώνουμε στο μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.

Ανακατεύουμε τακτικά με μια σπάτουλα για να λιώσουν ομοιόμορφα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει η λιωμένη σοκολάτα.

Βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά ώστε να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.

Προσθέτουμε λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας τη λιωμένη κρύα σοκολάτα στα χτυπημένα αυγά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι κοσκινίζοντας στο μείγμα και τα διπλώνουμε απαλά.

Παίρνουμε 12 πυρίμαχα ατομικά σκεύη για σουφλέ, τα βουτυρώνουμε και τα αλευρώνουμε πολύ καλά και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Γεμίζουμε τις φόρμες κατά τα ¾ μοιράζοντας ίσα το μείγμα (αν είναι γεμάτες οι φόρμες θα ξεχειλίσουν στο ψήσιμο).

Στον προθερμασμένο φούρνο, τοποθετούμε τα φορμάκια με το μείγμα.

Το σουφλέ σοκολάτας είναι έτοιμο όταν φουσκώσει, σταθεροποιηθεί περιμετρικά και αγγίζοντας το με το δάκτυλο στο κέντρο του νοιώθουμε σταθερή την επιφάνεια ενώ στο εσωτερικό τρέμει.

Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να ηρεμήσουν για ένα λεπτό χωρίς να τα αγγίξουμε.

Παίρνουμε το πιάτο που θα τα σερβιρίσουμε, σκεπάζουμε το φορμάκι και αναποδογυρίζουμε με μια κίνηση αφαιρώντας προσεκτικά τη φόρμα.

Αν δεν ξεκολλήσει το τρώμε μέσα από το σκεύος.

Σερβίρετε με κρέμα γάλακτος ή παγωτό!

Χρόνος: 20’


Υλικά: (12 μερίδες)

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο ΤΥΡΑΣ (σε κομμάτια)
5 αβγά
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι

Δείτε ακόμη