Ομελέτα με ντοματίνια φούρνου, φρέσκα μανιτάρια, γραβιέρα αγελάδος και προσούτο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C

Πλένουμε καλά τα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ταυτόχρονα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μεταφέρουμε στο ίδιο μπολ με τα τοματίνια. Προσθέτουμε ελαιόλαδος, αλάτι και θυμάρι και ανακατεύουμε καλά ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.

Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, μεταφέρουμε τα τοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφού κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ( ή ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά τους).

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι και ανακατεύουμε καλά.

Τα μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε το τηγάνι με τα μανιτάρια από την εστία.

Αν έχουν περάσει 15 λεπτά και δούμε πως είναι έτοιμα τα τοματίνια τα αφαιρούμε από τον φούρνο

Τρίβουμε τη γραβιέρα στον τρίφτη και κόβουμε το προσούτο ( ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό της επιλογής μας σε λωρίδες ή κομμάτια.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά.

Μέχρι να κάψει, σπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε μια μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου στο τηγάνι, ενώ παράλληλα χτυπάμε καλά τα αβγά και τα ρίχνουμε ομοιόμορφα στο τηγάνι.

Όσο ψήνεται η ομελέτα, ρίχνουμε τη γραβιέρα στη μισή επιφάνεια και προσθέτουμε πάντα στη μισή πλευρά που είναι η γραβιέρα τα τοματίνια και τα μανιτάρια βάζοντας στο τέλος και τα κομμάτια προσούτο.

Κλείνουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα την ομελέτα ( με την υπόλοιπη μισή επιφάνεια που δεν έχει υλικά).

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Χρόνος: 25’


Υλικά: (1 μεγάλη ή 2 κανονικές μερίδες)


4 μεσαία αβγά
50 γρ. γραβιέρα αγελάδος ΤΥΡΑΣ
40 γρ. προσούτο (ή το αλλαντικό της αρεσκείας σας)
10-12 τοματίνια
150 γρ. φρέσκα μανιτάρια
2-3 φρέσκα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
10ml.-15ml. γάλα
Ελαιλόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι

Δείτε ακόμη