Αλμυρή Συνταγή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200℃.
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί μεσαίου μεγέθους.
Ανακατέβουμε τα τριμμένα τυριά και κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
Στρώνουμε τη σφολιάτα στο ταψί και απλώνουμε τον χυμό ντομάτας σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη, ζάχαρη και πιπέρι.
Προσθέτουμε το μείγμα των τυριών και στο τέλος τα κομμάτια μπέικον.
Ψήνουμε για περίπου 30’ λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η σφολιάτα.
Αφήνουμε να σταθεί για 5’, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Υλικά (4-6 μερίδες):
- 1 Σφολιάτα βουτύρου (400γρ.)
- 6 Φέτες μπέικον
- 2 κούπες ημίσκληρο τυρί Μάλαμα ΤΥΡΑΣ, τριμμένο
- ½ κούπα καπνιστό ημίσκληρο τυρί ΤΥΡΑΣ, τριμμένο
- ⅓ κούπας ντοματοχυμός
- ½ κ.γ. Ζάχαρη
- 1 κ.γ. Ρίγανη
- ⅓ κ.γ. Πιπέρι